Spolupráce s Univerzitou Palackého v Olomouci

Ve středu 1. 3. 2023 navštívila naši školu skupina zahraničních studentů z Univerzity Palackého v Olomouci. Jednalo se o 22 studentů ze Španělska, Polska, Slovenska a z ČR, kteří přijeli, aby viděli výuku anglického jazyka na základní škole. Na naší škole strávili celý den, přivítal je ředitel školy Radim Weisser a popřál jim příjemný den ve škole a spoustu nových zkušeností. Studenti se rozdělili do několika skupin a postupně navštívili různé třídy a skupiny žáků od 3. do 9. ročníku.

Během vyučování pak sledovali průběh výuky, práci žáků, práci s interaktivními pomůckami, skupinovou práci i konverzaci a různé dialogy, často se také zapojovali aktivně do výuky a do dění ve třídě. Již v průběhu dne studenti oceňovali vysokou úroveň žáků, jejich konverzační a komunikační dovednosti, slovní zásobu i znalosti gramatiky. Nejvíce je zaujal vztah s pedagogy, příjemná atmosféra ve třídě a nebojácnost, jakou někteří žáků projevovali při výuce. Snažili se porovnat úroveň výuky ve svých zemích s výukou na naší škole, přičemž znovu zmiňovali kvalitu jednotlivých vyučovacích hodin.

Na závěr dne jsme společně zhodnotili průběh celého dne, učitelé odpovídali na doplňující dotazy studentů a vzájemně jsme vyjádřili oboustrannou spokojenost s celou akcí. Všichni účastníci ocenili výbornou připravenost a propracovanost aktivit celého dne a shodli se, že bude velmi příjemné a přínosné nadále spolupracovat a připravovat podobné akce. 

Za vyučující anglického jazyka ZŠ Prostějov, ul. E. Valenty 52 zapsal David Navrátil

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..